Brossat

Brossat

Brossat

Es brossat se fa des serigot. Es serigot se posa a coure a sa caldera i se remena per sa part de baix sense que arribi a bullir mai. Quan és ben calent se fa baix i ell tot sol puja fins dalt. Amb un colador se recolleix i s’escórrer es suc.

A Menorca no totes ses terrres són bones perquè se faixi brossat. Segons es terreno, des serigot pot sortir més o manco brossat. Sa tia Maria diu que “a Son Bell-Lloc, sa tia Càndida ho va voler provar, però es conco’n Joan ja li deia que no faria res. I és vera, no va pagar la pena sa feina que vam fer pes poc brossat que vam treure” (27/02/2006).

* Es lloc de Lluriach mos mostra com se fa es brossat, pas a pas… (13/02/2015)
* Escoltau: ‘Les Tapias variades i l’olla que bull’: mató, recuit i brossat. El Suplement (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), 07/02/2015

Advertisements

Quant a jutipiris

menorca ferreries biblioteques libraries
Aquesta entrada ha esta publicada en Receptes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 respostes a Brossat

  1. Retroenllaç: Coques Maria amb brossat | Signes d'un temps

  2. Retroenllaç: Coques de brossat | Signes d'un temps

  3. anonim ha dit:

    kina merda sa coca de verdures o com sa digui.
    alerta no torneu a pronunciar akest nom kvomitare

  4. jutipiris ha dit:

    esperanceta, aquí tens sa recepta de sa pasta: Sa pasta de ses coques salades

  5. jutipiris ha dit:

    dietrich, mal pensam des buffet

  6. La Dietrich ha dit:

    juraria que el buffet lliure que dius que no té molt bona fama…ai!

  7. jutipiris ha dit:

    esperancetaha estat un cap de setmana fantàstic a Menorca amb es companys de feina, però ham acabat tots malalts de sa panxa. una de dues: o ha estat es vendaval que ha fet o ha estat es bufet lliure de s’hotel hamilton

    abans de posar sa recepta de sa pasta posaré un altre post

    dietrich, sí podríem quedar un dia, tot i que jo m’estim més que me contin coses que dir-les. de totes maneres jo diria que amb tu també n’hi ha per agafar sa cadireta

  8. La Dietrich ha dit:

    ui, si heu de fer una trobada no me la vull perdre, coneixent-vos a tots dos és per agafar una cadireta, com diria el meu pare!

  9. On ets Jutipiris? que no te trobes bé? opotser és que te trobes massa bé i mos has deixat sense receptes aquests dies. T’enyoram, saps?

    Com feis sa coca de verdura? sapasta sobretot; mai me surt prou be…

    I encara te’n queden de coques de brossat? i doncs, venc…

  10. jutipiris ha dit:

    no, si d’herba a son bell-lloch no en tenen falta, per tant deus tenir raó tu. de colque manera sa llet allà no deu sortir tan grassa i per açò des serigot no se’n pot treure gaire brossat

    de brossat no sé si en podràs provar ja, però coques de brossat encara me’n queden, fetes a casa, clar, que són millor que ses de forn

  11. I que bó que és es brossat, és ver? dins un crespell, o amb mel o amb sucre… o tot sol. Jo som molt urbana, però me pensava que sa propoció de brossat depenia des greix que tenia sa llet i no de sa qualitat de sa terra… És clar que una bona terra dóna més herba i si ses vaques mengen verd fan sa llet més grassa…

    Jo en vull una mica de brossat…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s