Jocs d’esplai

Una bona amiga de Manresa me va passar aquests jocs per poder fer amb al·lots:

Pel sopar

Idea número 1

Fer un sopar on cadascú es posi a la pell d’un altre. Per exemple, el Carlos fa de Pili, la Pili fa de Pere, el Pere fa de Joan, etc. Amb la qual cosa t’has de vestir de l’altre persona i imitar-la durant el sopar.

Avantatges: És un joc on permet conèixer-se un mateix i posar-se a la pell dels altres.

Inconvenients: Pot ser que algú desmesuradament exageri les actituds d’algú i se senti ferit

Idea número 2

Fer un sopar lligats. La mà dreta lligada amb la mà esquerre del company de la dreta, i la mà esquerre lligada amb la mà dreta del company de l’esquerre i així successivament. No sé massa què pretén però és divertidíssim. Has d’aprendre a coordinar moviments i també es pot posar ènfasi en l’importància de la unitat.

Idea número 3

Ja que sou 12, perquè no celebreu el Sant Sopar? (si les colònies tenen alguna cosa a veure amb l’església). Cada un pot ser un dels apóstols que s’hagin de disfressar i conèixer el personatge. Tu fas de Jesús i na Pili de M. Magadalena, què et sembla?

Per després del sopar

Idea número 1

Fer la cançó de les colònies. Durant el dia poden haver preparat una cançó explicant les anècdotes de les colònies i el vespre la canten tots junts. Normalment i per fer-ho més fàcil, s’agafa la música d’una cançó coneguda i es canvia la lletra. Es pot fer per grups i que surtin dues o tres cançons.

Idea número 2

Fer un casino: En diverses taules poseu diversos jocs i us jugueu cigrons. Al final es pot fer una reflexió del que passa a la societat amb els diners

Idea número 3

Fer dinàmiques de grup. P.e. 6 simulen que estan en un vaixell i els altres 6 observen. Els 6 que estan en el vaixell se’ls va donant informacions sobre el rumb del vaixell. De cop i volta se’ls informa que el vaixell s’està enfonsant i que algú s’ha de tirar als taurons perquè el vaixell no s’enfonsi. Si ningú es tira se’ls ha d’anar apretant que cada cop queda menys temps. Si algú es tira al cap se poc se n’haurà de tirar un altre. Un cop acabat el temps, s’analitza les actituds de cadasú (qui ha mirat per la pròpia pell, qui ha sigut capaç de buscar solucions. Com aquesta hi ha diferents dinàmiques, cal buscar-les o imaginar-les però aporten molt sobre la pròpia persona i ajuden a créixer.

Idea número 4

Fer teatre. A aquesta edat de vegades els costa una mica, però si els ensopegues el tema es poden obrir molt. Pot ser una idea divertida.

Idea número 5

Nit de vetlla (nosaltres ho feiem amb foc, però això no està permès, però potser ho podeu provar amb alguna altre cosa). La idea era que s’encenia un foc i no es podia deixar que en tota la nit s’apagués. D’aquesta manera, es feien parelles que vetllarien el foc. Una parella el vetlla de 12 a 1, la següent de 1 a 2, la següent de 2 a 3, etc. La gràcia de l’activitat és que fas les parelles de manera que siguin dues persones que no hagin tingut l’oportunitat de conèixer-se gaire durant les colònies. Així els regales una hora per compartir coses que potser mai haurien compartit. L’alternativa pot ser una espelma, o pot ser vetllar la casa perquè no vingui el lladre.

Si no et convencen, encara podem trobar més coses pel bagul dels meus records.”

El supermercat

– Cada fillet o grup de fillets té una targeta amb sa que ha d’anar a comprar.
– Tenen una quantitat igual de doblers.
– A cada botiga hi ha un monitor que descriu el que té. S’ha de fer entendre amb gestos.
– Preus: un cotxo pot ser molt barat i un llapis molt car.
– Quan han de menester doblers van a sa banca. Per aconseguir es doblers han de passar una prova.
– De tant en tant apareixen anuncis a ses botigues: “com que hi ha hagut inundacions hau de canviar de botiga mentres treim s’aigua”.

Anuncis

Quant a jutipiris

menorca ferreries biblioteques libraries
Aquesta entrada ha esta publicada en Jocs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s