Tàperes

Recepta dedicada especialment a Burning Guasteví

Ingredients

  • Tàperes
  • Vinagre
  • Aigua

Com se preparen

Una o dues setmanes abans de Sant Joan anau a collir ses tàperes. Deixau-les en remull durant dos o tres dies dins una ribella. Cada dia canviau-les s’aigua. Llevau-les s’aigua i posau-les dins pots de vidre. Afegiu i ompliu es pots amb vinagre i, si a més a més, n’hi voleu, tirau-hi sal. Tancau es pots ben fort i ja teniu tàperes un o dos anys.

Papà, Ferreries, 29 de juliol de 2005

Sense vinagre

Després de consultar a sa família, ham arribat a sa conclusió que si volem fer ses tàperes sense sal les haurem de fer com ses olives, és a dir, posar-les dins es pots amb aigua i sal envés de vinagre. Quantitats? Molt fàcil. Col·locau ses olives dins es pots. A part, dins una ribella, per exemple, posau aigua i un ou cru a dintre (sense estallar). Després anau tirant sal i remenant s’aigua dins sa ribella fins que vegeu que s’ou ha pujat, que ja no toca es cul des recipient que has agafat. Me pens que s’ou no puja gaire així que, bono, s’ha de tenir un poc d’ull. I d’espícies no se ni solen posar si se fa amb vinagre.

Advertisements

Quant a jutipiris

menorca ferreries biblioteques libraries
Aquesta entrada ha esta publicada en Receptes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Tàperes

  1. jutipiris ha dit:

    Avam ara! Si vols ho pots provar sense vinagre.

  2. guastevi ha dit:

    jutipiris! moltes gràcies! i gràcies també a ton pare! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s