El mètode Grönholm

Direcció: Sergi Belbel
Escenografia: Paco Azorín
Vestuari: M. Rafa Serra
Il·luminació: Kiko Planas (a.a.i.)
So: Xavi Oró i Pep Solórzano
Ajudanta de vestuari: Berta Riera
Repartiment: Jordi Boixaderas com a Ferran Augé, Lluís Soler com a Enric Font, Roser Batalla com a Mercè Degàs i Jordi Diaz com a Carles Bueno.

A El mètode Grönholm, quatre candidats -tres homes i una dona- es presenten a la fase final d’unes proves gens convencionals que ha organitzat una important multinacional per triar un alt executiu. A què estan disposats a renunciar per aconseguir la feina? Fins on arriba el seu esforç i la seva lluita per obtenir el lloc de treball somiat? Quins són els límits morals de l’actuació dels quatre candidats? El joc entre els aspirants esdevé també un combat de sentiments, ambicions i enveges, sempre en els límits entre la realitat i la ficció, entre la veritat i la mentida.

Així doncs, seguint escrupolosament les regles de la dramatúrgia clàssica (unitat d’acció, de lloc, de temps i de personatges), Galceran ens proposa una divertida i estimulant radiografia de les tensions i els conflictes del món laboral, que és també un retrat àcid i punyent de les lluites de poder, de la competitivitat ferotge, del “salvi’s qui pugui” que impera en la nostra societat contemporània. I tot plegat, amb un domini envejable del llenguatge escènic, de la rèplica àgil i directa i de la tensió dramàtica, plena de petits paranys i sorpreses perfectament integrades en l’acció, amb una lògica implacable. Com diria el de la cançó, “puro teatro”.

Jordi Galceran

http://www.teatrepoliorama.com/cat/metode-gronholm/index.html

Comentari

Me l’havien presentada com que te pixes de riure. I sí, acabes riguent. Val la pena un lloc de feina on has de passar unes proves quasi bé inhumanes? Són humans es caps de personal de ses empreses? I es públic de què riu? Dets acudits? De ses situacions que han viscut es personatges? Des personatges mateixos? Des prototipus de personatge que representen? Fins a quin punt tenim dret a enriure’ns dets altres? I sí, rius perquè és una obra teatral còmica (?).

Anuncis

Quant a jutipiris

menorca ferreries biblioteques libraries
Aquesta entrada ha esta publicada en Espectacles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s